Bank J. Van Breda & Co

Client:Bank J. Van Breda & Co
Country:Belgium
City:Antwerp
Project:Transformation of an old train station
Project type:Renovation of a historical train station and extension with a new office building
Project status:Transformation Completed 2007
Surface area:12,200 m²

Project description:

The golden thread in this design lies in the tension between the newly-added elements and the original structure. The new building, however, will always be of secondary importance to the historical goods station in terms of volume and materials. By lowering the existing rear wall, the new building and the station building blend harmoniously. The unity of the entire com­plex and the corporate identity of the bank are reinforced in this way. The façade of the new office building is covered in dark zinc with a patina finish. This mate­rial reinforces the contemporary interpretation of the station and reminds us of its industrial character. In this way, the entire complex gracefully integrates into its restored urban environment.
For feedback or enquiry
ADDRESS

B-DNA Pte Ltd, 8 Eu Tong Sen Street #16-90
The Central, Singapore 059818

TELEPHONE

+65 6221 5816

Social Media